Tento článok vzniká troška
oneskorene (dosť oneskorene), takže dúfame, že informácie sa dajú považovať za
aktuálne. Ale u Boccaccia sa toho nebojíme, keďže je to jeden z podnikov, ktorý
je v Nitre najdlhšie a už pekných pár rokov si drží svoju úroveň. O tom, či je
vysoká alebo nízka si prečítajte v najnovšej recenzií.
Je to tak 10 rokov dozadu, čo nemal Boccacio
najlepšiu povesť. Keď sa povedalo, že sa ide k Boccaciovi na pizzu, skôr to
bolo sprevádzané frflaním. Ale posledné roky (nevieme čím) sa začalo povedomie
o tejto talianskej reštaurácií výrazne meniť a začala byť vnímaná veľmi
pozitívne. Možno je to tým, že sa za tie roky, čo na Farskej ulici sídlia a
prežili všetky novšie a staršie reštaurácie v okolí, naučili, čo ľudia chcú.
Alebo sa naopak ľudia naučili radšej vrátiť k overenej klasike a vnímať ich
koncept inak. Nevieme.
Boccacio sa za posledné roky niekoľkokrát
dostal do rôznych rebríčkov najlepších reštaurácií na Slovensku, dokonca v niekoľkých
mala zastúpenie z Nitry ako jediná. Začali sme Boccaccio navštevovať
pravidelnejšie, vlastne vždy, keď máme chuť na kvalitnú taliansku kuchyňu a
vysokú úroveň obsluhy a jedál (ale na toto by mala byť chuť stále, všakže) a
zatiaľ nás teda nikdy nesklamala. Určite sa môže popýšiť obsluhou, vyzdvihnúť
sa dá hlavne vtipný Talian, ktorý je pán svojej profesie a okrem profesionálnej
obsluhy vám ponúkne aj zákusok takým spôsobom, že si ho jednoducho dáte, aj keď
ste si ešte pred 3 sekundami povedali, že už sa nič do vás nezmestí. A to je
tiež umenie.Majú pomerne rozsiahle menu, ktoré obsahuje všetko, čo by malo také menu v poriadnej talianskej reštaurácií obsahovať. Samozrejmosťou sú domáce cestoviny, špeciality z morských rýb a pizza pečená v peci na drevo. Ryby sme zatiaľ neskúšali.
Pizza Boccaccio, 7.90 Eur |
Čo viac dodať, Boccaccio je stálica a v Nitre
bude ťažko hľadať konkurenciu vo svojom obore. My ju odporúčame všetkými
desiatimi(od pizze zababranými prstami) a dúfame, že tu bude ešte minimálne ďalších
20 rokov :)
Bol som tam dávnejšie a bol som nadchnuty z čerstvého seefood taniera. Asi pred 2 týždňami sme boli opäť, na pizzu a šalát. Pizza bola len priemerná, miesto mozzarelli nastruhany syr pochybneho pôvodu a zlej kvality, cesto bolo štandardné.
OdpovedaťOdstrániťHoršie bol na tom ale šalát. V čase sezóny čerstvej zeleniny bol spravený z najlacnejšieho ľadového šalátu, rajčiny úplne bez chuti, detto uhorka. Inými slovami bol z najlacnejších dostupnych zelenin zo supermarketu, v case sezony!
Ak sa takto šetrí na obyčajnom šaláte,viac asi nechcem vedieť a viac sa nevratim.
Vraj vela zalezi od toho aky je tam kuchar a oplati sa chodit po 20:00, lebo vtedy je tam vraj "ten spravny". Kedy ste boli?
Odstrániť