pondelok 6. júna 2016

Don Quijote


Našou ďalšou zastávkou sa stala nie veľmi známa pizzéria Don Quijote. Respektíve pub s pizzou a tapas. Na Račianskej toho okrem Mekáča a Billy moc nie je, takže určite poteší podnik, kde sa dá sadnúť na pivo a niečo pod zub. Už zvonka vyzerá byť podnik dosť tmavý, čo sa nám aj potvrdilo pri vstupe, o to viac nás teda potešila terasa, ktorú sme objavili pri hľadaní toho najlepšieho miesta. Keďže bolo v ten deň fakt teplo, na terase sme našli posledné voľne miesto. No terasa…lepšie povedané sedenie vonku v oplotenom priestore, nič viac nič menej. Sadli sme si a čakali na obsluhu, našťastie lístok bol už na stole. To, že bol prilepený o stôl asi nebolo v pláne, ale aspoň ho neuchytí vietor :)





Slečna z obsluhy bola niekoľkokrát obslúžiť stôl vedľa, ale na nás sa ani nepozrela, čo by sme pochopili keby mali terasu rozdelenú na rajóny ale pri 4-5 stoloch to asi nemá veľmi význam. No nevadí, naštastie sa u nás zastavil niekto ďalší, tak sme si objednali. Pivo Wywar jozef ll a domácu limonádu z citrusových plodov(0,45l za 2,10 Eur), proste ako stvorené do takého tepla. Čo sa týka pizze, majú pomerne veľký výber, my sme si vybrali El clasico(470g) za 5,80 Eur a Vivaldi(450g) za 6,50 Eur, čo je veľmi fajn cena za pizzu. 








Po chvíľke nám prišlo pitie na stôl a nebudeme vás napínať, najväčsie sklamanie bola limonáda a to z viacerých dôvodov. A to vyzerala na začiatku veľmi lákavo. Prvý dôvod je, že chýbal ľad a ani citrusy, či minerálka neboli vychladené, takže žiadne osvieženie, ktoré si počasie tak veľmi pýtalo neprišlo. Oceňujeme štedrú nádielku citrusov v pohári, ale v tomto prípade platí menej je viac, pretože do pohára sa tým pádom zmestilo možno tak deci vody. Nepreháňame. S negatívami nekončíme, rovno prikladáme fotku, ako vyzerala limonáda po chvíľke. Plná mušiek a všade samé kôstky. Za mušky podnik nemôže ale za tie kôstky áno. Verte nám, slamka a kôstky nejdú dokopy. 





Dúfali sme že náladu nám vylepší pizza, prišla celkom rýchlo a ďalším plusom je, že ju pečú v peci na dreve. Šunka na El clasico nevyzerala bohvieako, ale musíme povedať, že pizza bola chuťovo lepší priemer. Najmä Vivaldi chutila dobre. 




El clasico, 5,80 Eur


Vivaldi,  6,50 Eur
Ak to máme zhrnúť, pizza celkom fajn, obsluha si nás moc nevšímala, zaplatiť sme boli pri bare, vnútri majú tmu. Ale na druhej strane, toto primárne asi nebude reštaurácia, ale skôr podnik na pozretie si zápasu s kamošmi a keď pocítite hlad oceníte to, že si môžete dať pizzu alebo tapas. Ale na romantickú večeru s frajerkou to teda nie je.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára