pondelok 18. júla 2016

Trattoria Moretti (Nitra)

Dnes je tu opäť príspevok z Nitry. Počuli sme celkom pozitívne ohlasy na relatívne novú taliansku reštauráciu Trattoria Moretti situovanú na námestí, v priestoroch, kde sa už pár podobných reštaurácií za tie roky vystriedalo. Reštaurácia funguje od konca roka 2015 a na Facebooku majú zatiaľ 5 hviezdičiek z 5, čo je dobré znamenie. Aj keď hodnotení veľa nie je.


Fotka požičaná z oficiálnej stránky:)


Keďže bolo v ten večer veľmi teplo, iné ako terasa neprichádzalo do úvahy. Bolo nás viac ako 10, takže to bolo o to ťažšie, ale keďže sme sa zliezali postupne, len sme pridávali stoly, s čím nám v reštaurácií nerobili žiadny problém. Veď prečo by aj mali :) Inak bola terasa plná do posledného miesta a ako to už v letných mesiacoch býva, dnu ani nohy. Terasa inak pôsobila super, cítili sme sa naozaj ako v nejakom prímorskom mestečku, k dokonalosti už chýbal iba morský vánok.


Objednaného toho bolo na našom stole naozaj veľmi veľa, ale prevažne pizza. Na fotke nižšie môžete vidieť Margheritu com mozzarella di Bufala, 400g za 7,50 Eur, čo je síce troška vyššia cena ale za kvalitu sa platí a pizzu si naozaj každý chválil. Vždy nás poteší, keď objavíme reštauráciu, ktorá robí pizzu, ktorá je naozaj talianska a nie ten "slovenský štandard". Na pizzu si ale počkáte dlhšie, možno to bola len náhoda, ale čakali sme určite aj trištvrte hodinu.


 Margherita com mozzarella di Bufala, 7.50 Eur


Z cestovín vám ukážeme Špenátové pappardelle (pappardelle s kuracím mäsom a špenátom v smotanovej omáčke), taká klasika, ale zato urobená najlepšie ako sa dalo. Príjemná záležitosť k letným dňom za 7,50 Eur a Fettuccine s chobotnicou na cesnaku s rybacou omáčkou a bielym vínom, čo je prímorské jedlo ako sa patrí, preto sme boli skeptickí ako vždy :) Ale chutili super, jediný problém je, že pre chlapa je 250g naozaj malá porcia. Cena za túto chlapskú jednohubku bola 8,90 Eur.


Špenátové pappardelle , 7.50 Eur


Spomenúť ešte môžeme výborné víno a jemne nevšímavú obsluhu, ale to dávame za vinu tomu, že sa pri našom stole neustále menili ľudia a teda nemali veľmi prehlaď o tom, kto jedol a kto ešte nie. Jedálny lístok si môžete pozrieť tu.


Fettuccine s chobotnicou na cesnaku , 8.90 Eur


Celkovo teda hodnotíme Trattoriu Moretti veľmi pozitívne a určite pripisujeme na zoznam dobrých reštaurácií v Nitre (máme aj zoznam výborných talianskych reštaurácií, tam si tiež určite zaslúži byť, ale prvenstvo nechávame zatiaľ inej nitrianskej reštaurácií, ale o tom až nabudúce :))



0 komentárov:

Zverejnenie komentára