pondelok 13. júna 2016

Hostinec u Deda


Je sobota a my sme sa vybrali otestovať ďalšiu prevádzku. Tentokrát známy Hostinec u Deda, na ktorý sme počuli(respektíve čítali) len samé pozitívne ohlasy.

Exteriér
 Hostinec u Deda je zasadený v samom srdci ružinovského sídliska pri jazere Štrkovec a je povestný svojim atypickým vzhľadom. A naozaj, keď vstúpite dnu, je to akoby ste sa ocitli niekde na chalupe, ktorú zariaďoval niekoho pradedko po troch litroch vína. V dobrom slova zmysle. Samozrejme, interiér nie je vkus každého, ale každopádne, je to príjemná zmena po všetkých tých klubovňiach, ktoré sa v Bratislave posledné roky rozmnožili.

Zvonka nevyzerá podnik až tak priestranne, ale keď vstúpite, budete si môcť v členitom interiéry vybrať z veľkého množstva stolov. Samozrejme, pokiaľ sa zvládnete nestratiť, lebo vyznať sa v tom priestore dá človeku zabrať. Naozaj nič pre perfekcionistov. Nakoniec sme si vybrali stôl vzadu vo fajčiarskej časti, čo sme ale zistili až keď sme videli niekoho pri vedlajšom stole fajčiť, kedže dym nebolo vôbec ale vôbec cítiť, čo zabezpečovali otvorené strešné okná. To určite berieme ako plus.
Čo sa týka obsluhy, všetko to tam funguje rýchlo, aj keď podnik bol v čase našej návštevy poloprázdny (alebo poloplný?). Vpodstate sa obluha pri nás skoro ani nezastavila, len spomalila chôdzu, respektívne prepla z behu do chôdze a popritom nám stihla urobiť objednávku :) Ale vybavili čo treba, bez zbytočných rečí, môže byť.

Jedálny lístok je fakt obrovský, na čo máte chuť, to si tam môžete dať, dokonca na objednávku tri dni vopred trebárs aj grilované prasa. Typ kuchyne nevieme presne definovať, keďže okrem typických mäsových špecialít si môžete dať aj cestoviny, rizoto, ryby alebo steaky. Jednoducho piate cez deviate, čím by sa dal najlepšie vystihnúť aj interiér. Apropo, interiér, kým budete čakať na jedlo, môžete si čas krátiť obzeraním sa po stenách, čím zaručene zabijete nudu.


Poďme k jedlu, bez burgru by to tuším u nás ani nešlo, takže sme si objednali Dedov hovädzí burger (150g hranolky, hov. mleté, paradajka, kyslá uhorka, červená cibuľka, ľadový šalát, buffalo omáčka) za 6,70, potom Farmárov teľací hamburger (150g hranolky, teľacie zadné, gouda, domáca majonéza, paradajka, kyslá uhorka, ľadový šalát, dip z pečeného cesnaku) v cene 6,60 Eur, a aby sa nepovedalo, tak aj 500g pečených bravčových rebierok s pikantnou omáčkou za 7,15 Eur, v lístku nájdete pod názvom Keď ste si ma upiekli, tak si ma aj zjedzte. My sme si ho síce neupiekli, ale zjeme.


Dedov hovädzí burger, 6,70 Eur
Burgre boli oba fakt dobré, jedli sa ale ešte horšie ako inde, teľací bol extrémne hrubý, hlavne mäso, ale to môže zas niekomu vyhovovať. Len si pripravte kopec servítkov. Priznáme sa, nevieme povedať, čo bolo v burgri domáce a čo nie, takže sa do toho ani nebudeme púšťať. K hovädziemu ste dostali už spomínanú Buffalo omáčku, čo bola vpodstate majonéza s kečupom a k teľaciemu zas dip z pečeného cesnaku, teda zrejme pečený cesnak a opäť majonéza.


Farmárov teľací hamburger, 6,60 Eur
Rebrá vyzerali inak ako tie, ktoré sme mohli doteraz vyskúšať, boli dosť suché už len napohľad, ale takto nám to vyhovuje. Určite je to lepšie ako tie v Piešťanoch, ktoré boli skôr dusené a doslova plávali. Okrem samotných rebierok dostanete na dreve aj mix kyslého (taká klasika) a pikantnú omáčku, čo sa nám teda veľmi nepozdávalo, tak sme rebrá jedli s Buffalo omáčkou, ktorá sa nám k tomu hodila viac. Rebierka boli celkovo veľmi dobré a porcia bola dosť veľká.
Ešte by sme radi vypichli citronády, kde malá vyšla len na 60 centov, čo je v dnešnej dobe príjemná rarita.


Pečené rebrá, 500 g, 7,15 Eur
Suma sumárum, obed pre 4 ľudí vyšiel okolo 30 Eur, takže za málo peňazí pomerne veľa muziky. Hostinec u Deda je určite zaujímavý podnik, ktorý sa oplatí navštíviť a nemá v Bratislave obdoby.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára