pondelok 27. júna 2016

Pizzeria Ristorante Toscana (Nitra)



Netradične bude dnešný článok z Nitry, kde sme síce často, ale jesť von tam až tak často nechodíme. Mali sme chuť na cestoviny, takže naša voľba jasne padla na Boccaccio, ale majú v nedeľu zatvorené, tak sme museli zvoliť náhradný plán a to talianskú reštauráciu Toscana na Zobori. Takže Boccaccio niekedy nabudúce. 




Toscana je v Nitre asi najstaršia reštaurácia, naposledy sme tam boli pred rokmi, keď ešte sídlila v budove terajšej Českej hospůdky u Slováka. Toscana sa (ani nevieme kedy) presunula len o kúsok ďalej do podobných priestorov na Dolnozoborskej, súčasťou objektu je mimochodom aj penzión. Trošku sme mali obavy, či sa celá reštaurácia nezasekla ešte v časoch najväčšj slávy, keďže v Nitre sa za tie roky vystriedalo už kopec podnikov a Toscana sa nejak vytratila z povedomia. My si vždy pozeráme menu už dopredu, ak sa niekam chystáme, respektíve si reštauráciu vyberáme hlavne podľa menu. Tu sme na stránke našli bohatú ponuku čerstvých cestovín, čo nás potešilo a zároveň kladne rozhodlo o našej návšteve.

V čase nedeľného obeda bolo obsadených naozaj len pár stolov. Pár v pravom slova zmysle, teda dva. My sme sa usadili vnútri, keďže tam bolo príjemne chladno a vonku nepríjemných 35 stupňov. Dá sa ale samozrejme využiť aj terasa. Na stole nás čakala ponuka dňa, ktorá nás ale nezaujala, tak sme hľadali to pravé v lístku. Na pitie sme si vybrali čapovanú kofolu a citronádu, ktorá síce nevyzerala moderne a súčasne ako sme v dnešnej dobe zvyknutí, ale aspoň tomu bola prispôsobená aj cena - 60 centov. Neskôr sme si na účte všimli aj názov pod ktorým citronáda vystupuje - HUHU voda, čo je veľmi trefné, lebo to bola vlastne voda postrašená citrónovou šťavou :) 



HUHU voda, 0,60 Eur + Kofola, 1 Euro
Za zmienku určite stojí celkové prostredie. Musíme povedať, že priestory majú veľkorysé a pekné. Je preto veľká škoda nemoderných ťažkých červených obrusov a rovnako nemoderne poskladaných červených obrúskov. Denné menu s fontom, ktorý sa používal pred 20 rokmi, vytlačenom na tom najobyčajnejšom papieri. Oschnuté muškáty na parapetoch. Našlo by sa toho aj viac, na prvý pohľad to všetko vyzerá super, ale keď tam tak človek sedí a čaká na jedlo, tieto drobnosti mu neujdú. Sú to detaily, ale stačilo by vymeniť obrusy za biele a hneď by podnik dostal šmrnc, ktorý si vďaka jedlu zaslúži.

Prejdime ale k jedlu, lebo to je to podstatné a predsa chceme aj chváliť. Naštastie bolo čo. My sme si objednali polievku ZUPPA DI POMODORO CON FORMAGGI, čo je hustá paradajková so syrom za 2,20 Eur, potom čerstvé cestoviny PASTA CON GAMEBERETTI E ZUCCHINE (čerstvé cestoviny, krevetky, cuketa, biele víno, cesnak) za 7,50 Eur a RISOTTO VERDE(ryža, kuracie prsia, cibuľa, šampiňóny, špenát, cesnak, smotana) za rovných 6 Eur.
Polievka prišla rýchlo, bola to taká dobrá klasika, kde sa po vyhratom boji s naťahujúcim sa syrom, cítite ako víťazi.

ZUPPA DI POMODORO CON FORMAGGI, 2.20 Eur

Netrvalo dlho a príjemná obsluha priniesla ďalši chod. Rizoto bolo výborné, kto má rád kombináciu smotana, šampiňóny a špenát príde si určite na svoje a tak to bolo aj v našom prípade. Porcia bola tiež dostatočne veľká.


RISOTTO VERDE, 6 Eur
Čo sa týka cestovín, tie boli urobené akurát, chuť dobrá, krevetky boli tie malé mrazené, ale to sme samozrejme vzhľadom na cenu a zemepisnú šírku aj očakávali, takže žiadne sklamanie, ale naopak boli sme jedlom fakt milo potešení a odchádzali príjemne najedení.


PASTA CON GAMEBERETTI E ZUCCHINE, 7,50 Eur

Čo sa teda jedla týka, nie je čo vytknúť. Rovnako dobrá obsluha a ceny, účet nebol ani 20 Eur. O to viac nás mrzí celkový dizajn reštaurácie, pretože stačilo by minimum úsilia a Nitra by mala ďalšiu skvelú talianskú reštauráciu.





2 komentáre:

  1. Dobry den..sme radi ze ste boli vyskusat aj nasu restauraciu..A ze vam nase jedla chutili. To je pre nas velmi dolezite.
    Na vybere jedal si davame vzdy zalezat a snazime sa ho stale pretabat aby si kazdy zakaznik prisiel na svoje..
    A ak si ani z bohatej ponuky nevie vybrat vzdy vieme pripravit jedlo podla zelani zakaznika.
    Co sa tyka tej citronady tak tato zodpoveda svojej cene. V ponuke mame aj citronady "moderne" len tie su o kusok drahsie..matovu, bazovu, grepovu.....
    Takztiez budeme musiet skraslit aj interier restauracie..
    Pomaly sa na tom pracuje

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, dakujeme za reakciu, to vzdy potesi, ked sa majitel vyjadri. Drzime palce, lebo jedlo nam velmi chutilo a urcite sa vratime znova nieco ochutnat :)

      Odstrániť